Utflykt till Trollsjön!

I ett vackert vårväder lördagen den 14 maj samlades flera av våra medlemmar från Sällskapet Norrlänningar vid Bohus Centrum för vidare transport till Trollsjön vid Vättlefjäll.

Efter att vi hade parkerat våra bilar visade Minette Andersson från Samiska föreningen i Göteborg oss vägen till deras kåta som var belägen strax ovanför sjön: Trollsjön. Vi fick gå en bra bit på en liten stig som gick uppför och uppför tills vi kom fram till deras torvkåta.

När vi satt bänkade där inne i kåtan, som kunde rymma cirka 30 personer, passade Minette på att berätta lite om samerna och hur denna kåta kom till. Otroligt fint byggt och hela omgivningen gav en trolsk känsla med dess torvtak och utrustad inuti med bänkar och kamin för värmen.

Vi förvånades över att den fick vara ifred för förstörelse, den hade ju i alla fall funnits där sen 70-talet. Samiska föreningen som har ett 80-tal medlemmar brukar samlas där några gånger om året bl.a äta surströmming.

Efter att vi vilat och pratat en stund gick vi ner mot sjön där Ordförande Sven-Gunnar Hurri hade förberett grillen. Med glädje och med god aptit tog vi fram våra matsäckar och började grilla våra korvar. Kaffet smakade också bra efter grillningen och promenaden vi gjort.

Alla var nöjda och glada när vi tog oss hela vägen tillbaka. Vi hade haft en jättetrevlig dag och tackade våra värdar Minette och Sven-Gunnar så mycket. Hoppas vi får lov att återkomma. Nu ser vi framemot surströmmingsfesten den 24 september.

Bästa hälsningar
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2011-05-14   |   12:00   |   Vättlefjäll, Bohus