Surströmmingsfest 2010!

Vad är det som doftar så välbekant? Jo, årets surströmming. Burkarna stod öppnade på bordet och mandelpotatisen var kokt och klar då ett femtiotal norrlänningar anlände till Fräntorp Folkets Hus lördagen den 11 september.

Vargtass bjöds i foajén som fördrink. Gästerna minglade runt och pratade med både nya och gamla medlemmar. Stämningen var på topp redan från start och ju längre kvällen blev desto bättre blev stämningen.

Glass och varm hjortronsylt gjorde inte gästerna mindre glada utan de åt med god aptit och fick även ner både kaffe och kaka lagom till dansen. Carlssonz orkester stod för dansmusiken och emellanåt kom trubaduren Niklas emellan med lite norrländska visor som var mycket uppskattade. Allsång utbröt och applåderna sparades det minsann inte på.

Lotter såldes till våra populära lotterier; Norrlandskassen, vinlotteriet och fruktkorgen. Glada vinnare av norrlandskassen blev Gösta och Elvy, Vinboxen blev Sigge Spak extra glad för och fruktkorgen vann trubaduren Niklas som blev bemött med stora applåder då han mottog priset. Grattis till er! Ni andra kanske har turen nästa gång…

Dansen till Carlssonz var medryckande och mer eller mindre alla var uppe på dansgolvet och svängde sina lurviga. I slutet körde de ”rockrökare” så alla fick dansa av sig så det stod härliga till. Föreningens revisor visade damerna vad han gick för och hur man ska dansa riktig discodans och bjöd på både ”älgen”, ”cirkeldansen” och en och en annan kreativ dans till gästernas och damernas förtjusning.

Glada, pigga och förväntansfulla inför jubileumsfesten åkte våra norrländska vänner hem efter en mycket lyckad kväll. Ingen brydde sig om regnet utanför. Vad gör det när man känner sig så glad inuti!

Nu ser vi alla framemot jubileumsfesten den 27 november då föreningen fyller 65 år! God mat och underhållning väntar och vem vet, kanske en och en annan överraskning också… Boka in i kalendern redan nu. Ni kommer inte bli besvikna. Tack för denna gång!

Hälsningar,
Styrelsen för Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2010-09-11   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus