Lyckad och trevlig Paltfest!

Det var tre år sedan sist och våra gäster var hungriga på palt med tillbehör. Därför samlade vi Sällskapet Norrlänningar på lördagen den 20 mars 2010 i Fräntorps Folkets hus för att äta äkta pitepalt med rårörda lingon, smör, råkost, tunnbröd, mjölk, öl, vin och snaps.

Innan vi började äta palt´n bjöds det på vargtass i foajén och Melker hälsade alla hjärtligt välkomna och kassör Sol-Britt Sandström talade om för gästerna att det fanns en frågesport klistrad under en av stolarna vid varje bord. De fick tio minuter på sig att lösa frågorna och att diskutera vid varje bord.

Då frågorna handlade om Norrland var det inga större problem att lösa dessa. Vinnarna blev sedan bordet med Bengt, Birgitta, Jan, Lisa, Gullan och Alf som fick en påse bilar i pris att dela på under kvällen.

Palten ställdes fram rykande het, direktleverans från Piteå. Alla åt med god aptit och palten gick åt som smör i solsken. Föreningen bjöd alla på en snaps som intogs under norrländska bordsvisor. Till dessert bjöds glass och hjortronsylt samt kaffe och kaka.

Dryck fanns att köpa under hela kvällen i “Billiga Baren” där Bengt serverade det man beställde. Roffe stod för musiken under kvällen och folk dansade och sjöng med i bitarna han spelade. Vårat dansgolv var fullt i stort sett hela kvällen, vilket var väldigt roligt.

I foajén dukades det traditionsenligt upp en marknad med hemgjorda norrländska delikatesser såsom hjortronsylt, palt, tunnbröd, paltbröd, kakor, åkerbärssaft, bullar, föreningens pin och miljökasse med mera. Glada kunder fyllde väskor och påsar med hembakt.

Jubilarer gratulerades och hurrades med blomster och sång. Gullan och Elly sålde snabbt slut på lotterna och eftersom det utlottades både vin och fruktkorg. Ulla blev den glada vinnaren av fruktkorgen och de övriga lyckliga vinnarna, tog gladeligen sin vinst under armen när de promenerade hem denna kväll.

När palt´n sjunkit ner dansades det hejvilt resten av kvällen och runt midnatt kunde man se en flertal rocka loss med både disco, twist och diverse dans. Ännu en lyckad norrlänningsfest att lägga på minnet. Nu ser vi framemot surströmmingsfesten i september.

Hälsningar
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2010-03-20   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus