65-årsjubileum för Sällskapet Norrlänningar i Göteborg!

Sällskapet Norrlänningar i Göteborg firade lördagen den 27 november 65-årsjubileum i Fräntorp Folkets Hus med buller och bång. Ett 70-tal gäster kom på förmingel en trappa upp där de bjöds på vargtass och julmusik.

Därefter bjöds de till bords och det serverades tunnbrödskorg med västkustfyllning samtidigt som ett bildspel visades på scen med bilder från föreningens sammankomster de senaste åren. Huvudrätten bestod av tjälknöl och potatisgratäng och diverse tillbehör. De flesta tog mat både två och tre gånger. Mums i magen! Desserten dukades fram och bestod av glass med hjortronsylt.

Våra underhållningsgäster vitsberättaren Leif Randers och dragspelaren Ingemar Kavsjö underhöll under middagen med roliga historier, musik och allsång. Många hjärtliga skratt hördes i lokalen som blandades med sång och prat.

När dansen skulle dra igång hördes en röst ”Vad gör ni här då?” och in kommer ett spöke springandes med resväskan i högsta hugg. Det var Anton Nilsson från 1800-talet som skulle med båten till Amerika som hade kommit fel… Eller..? Strax därefter kom spöket ”Elin” och berättade för våra gäster om hennes enkla sätt att tjäna pengar. ”Du ser fattig ut?” sa hon till en av våra kvinnliga gäster. ”Jag ska berätta för dig hur du enkelt kan tjäna pengar” och så satte hon sig i Östen Wåhlins knä och charmade honom…

Publiken skrattade av dessa tokigheter och plötsligt kom ”Frau Aschberg” från Tyskland promenerande och tyglade sina kamrater och såg till att de kom iväg till rätt ställe…

Roffes orkester spelade upp till dans med gamla goda bitar från förr blandat med lite nyare låtar. De dansglada gästerna svängde sina lurviga och till och med icke dansglada vågade sig upp på dansgolvet och bjöd upp till dans…

Våra pratglada gäster minglade runt och snackade med både gamla och nya norrlänningar. Marknaden hade öppnat och som vanligt bildades det kö och delikatesserna såldes slut. Allt från både surströmming och västerbottenpaj till kakor och hjortronsylt.

Ett flertal glada vinnare fick komma upp på scen och ta emot allt från viner och t-shirt till delikatesskasse och fruktkorg. De glada vinnarna visade stolt upp sina vinster. Vinster de gladeligen tog med sig hem.

Medlemmen Erik Midsäter uppmärksammades med en blomma eftersom han varit medlem i föreningen sedan 1964. Våra hustomtar Johan och Johanna tackades också de med en blomma och önskades lycka till då de nyligen blivit föräldrar åt lilla Elin som, också hon, var med på festen och hjälpte till…

Kvällen fortlöpte med dans, mingel, marknad, prat och skratt in på småtimmarna då vi alla åkte hem i vinterkylan och med hopp om att snart ses igen!

Men först… Från oss alla, till er alla - En riktigt god jul och ett gott nytt år!

Varma hälsningar
Styrelsen Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2010-11-27   |   18:00   |   Fräntorp Folkets Hus