Surströmmingsfest 2009!

Strålande, strålande sol! Vilken härlig känsla det är att ordna fest då. Visserligen kunde ju inte marschallerna fylla sin direkta funktion, men vi har ju hellre solen tänd länge än marschallerna…

Som vanligt strömmade våra norrländska glada vänner in i Fräntorp Folkets Hus från klockan 18.00 och valde sittplatser med omsorg. Mingelmusik från Comeback Band spelades och gästerna välkomnades i foajén med vargtass eller lingondricka för de som körde. Ordförande Melker hälsade alla välkomna och presenterade kvällens musiker Janne och Calle i Comeback Band.

Den utsökta doften från surströmming fyllde lokalerna och gästerna köade för att få äta av dessa delikata strömmingar samt mandelpotatis från norr. Även matjessill för de som inte äter surströmming fanns naturligtvis. Tunnbröd från Mjälloms bjöds samt messmör, ost, dricka, snaps och mycket mer. Glass, hjortronsylt, kaffe och kaka smakade bra efter den goda maten.

Göte och Bengt i Billiga Baren hade fullt upp med utdelning av snaps, vin, öl och andra goda drickor hela kvällen. ”En dubbel med is” efterfrågades, vilket Göte och Bengt fixade utan problem.

Lagom till desserten presenterade kvällens musiker en hemlig gäst och ingen mindre än Elvis kom in och körde en show med trolleri, sång och dans som passade alla glada norrlänningar och gäster.

Fyra jubilarer hade fyllt år sedan vårfesten och gratulerades med blommor och dessutom passade vi på att hylla Erik Midsäter som i år har varit medlem i föreningen i 45 år.

Ett flertal glada vinnare på våra fyra lotterier gick hem med fina vinster. Allt från hantverk, vin, choklad och kaffe till föreningens miljökasse med norrländska delikatesser, hjortronsylt, vildmarkssaft, tunnbröd och den attraktiva fruktkorgen som Bert-Ove Lundström vann.

De som inte hade turen att vinna denna gång kunde glädja sig i att köpa goda delikatesser på föreningens marknad till Johan och Johannas assistans. På marknadsbordet fanns denna gång hjortronsylt, mandelpotatis, kakor, bullar, västerbottenpaj, surströmming, åkerbärssaft och mer därtill. Allt hemgjort som alltid. Då vissa artiklar såldes slut på mindre än fem minuter fick vi in beställning till julfesten som vi ska försöka tillgodose.

Resten av kvällen fylldes av all möjlig dans, mycket prat och skratt. Norrländska dialekter fyllde hela lokalen och till och med två hallänningar som var där med sina respektive upptäckte att de varit barndomsvänner.

Sista dansen dansades till ”Snart tystnar musiken” och sedan gick gästerna belåtna hem i en härlig frisk septembernatt. Nu ser vi framemot julfesten den 21 november dit ni alla är hjärtligt välkomna.

Höstiga hälsningar,
Styrelsen Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2009-09-19   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus