Strålande sol och vårfest - Kan det bli bättre?

Redan 18.00 kom de första gästerna till Fräntorp Folkets Hus för att vara med på årets vårfest. Vårbål bjöds i entrén för de törstiga och ca 75 personer var närvarande. Maten serverades 19.00 och bestod av renskavsgryta och ”pärstamp”, eller som man säger i Göteborg; ”Gött mos från Oves”, tog snabbt slut och alla blev mätta och belåtna.

Som dessert bjöds glass och hjortronsylt, kaffe och kaka. Felix, som var kvällens musiker spelade och sjöng både bordsvisor, allsång och dansmusik. Alla dansade och sjöng med gladeligen hela kvällen. Vi precis som övriga världen släckte alla lampor för en stund för att bidra till ett bättre klimat, enligt Earth Hour, som var utsatt till denna kväll. Ordförande Melker passade på att berätta en rolig historia, som uppskattades.

Esso från Kungsbackagillet höll i Linedancekurs, där flertalet gäster deltog, och efterfrågan på en fortsättningskurs blev stor. Vi får se vad vi kan ordna i framtiden. Delikatessmarknad stod som vanligt uppdukad i entrén där det mesta gick åt, som vanligt. Även Billiga Baren fanns framme vid scenen där många beställde drinkar och annat gott.

Lotterna såldes snabbt slut och ett flertal glada vinnare vann både fruktkorg, norrländsk delikatesskasse, vin, choklad och annat gott. Bonusvinster var blommorna på bordet, som flera glatt tog med sig hem. Kvällen till ära hade vi ett bonuslotteri där de medlemmar som anmält sin e-postadress fick delta och Gerd blev den lyckliga vinnaren till ett USB-minne.

När klockan närmade sig tolv hade ett flertal dragit sig hemåt, men de festglada som var kvar fick både dansa disco, twist och rock´n´roll till en bra bit över midnatt… Musiker och gäster röjde ut den sista energin och gick sedan belåtna hem. Ojoj, träningsvärk ingick i paketet.

Förslagslådan innehöll några förslag och styrelsen arbetar hela tiden för att blicka framåt och tar dessa förslag med oss och ser vad vi kan göra. Under kvällen fick vi även förfrågan om vi inte kan anordna en fest till, så det inte blir så långt mellan vårfest och surströmming. Vi ska se över våra möjligheter att göra detta.

Tack för en trevlig och lyckad kväll!

Bästa hälsningar,
Styrelsen för Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2009-03-28   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus