Julfest hos norrlänningarna 2009!

Musik, sång, skratt, glada gäster, och dans. Vad kännetecknar det? Jo, naturligtvis norrlänningar. Men inte vilka norrlänningar som helst, utan Sällskapet Norrlänningar i Göteborg, och när de kommer igång, ja då kan det festas hela natten…

Lördagen den 21 november tjuvstartade Sällskapet Norrlänningar i Göteborg julen med julbord i Fräntorp Folkets Hus. Ca 80 pigga och glada gäster strömmade in och mottogs av tomtenissar som serverade varm glögg. Därefter började kvällen med bingospel där en lycklig vinnare fick ett handtillverkat slevställ.

Ordförande Melker passade på att hälsa alla välkomna och presenterade styrelsen samt önskade alla en trevlig kväll och smaklig måltid. Gästerna bildade lång kö för att få smaka på den goda skinkan, Jansson, vörtbröd, tunnbröd, sillar, sylta, lax, ja…mmm…allt gott som ska finnas på ett julbord.

Våra trevliga musiker i Dattons spelade stämningsfull och dansant musik hela kvällen lång och såg till att alla hjälptes åt att sjunga bordsvisor så även snapsen fick ett hem, som Bengt iklädd tomteluva serverade från Billiga Baren.

När magarna var fyllda med julmat bjöds det kaffe och pepparkaka medan S-O från Norrlandsgillet i Kungsbacka gick upp och sjöng en sång samt Kalle spelade några låtar på sin nyckelharpa och bemöttes med stora applåder.

Eva i styrelsen tog upp alla på golvet och körde dans kring granen i samspel med Dattons som höll på att bli hopklämda kring granen då det dansades till Prästens lilla kråka…

FINNS DET NÅGRA SNÄLLA NORRLÄNNINGAR?! Plötsligt dök Tomten upp från ingenstans och berättade att han precis kommit från Ångermanland. Från sin julklappssäck delade han slumpvis ut paket till några snälla gäster. Mitt i Tomtens julklappsutdelning for skärpet av och vi undrade om det var rätt Tomte som kommit och inte en strippande Tomte? Lugnt förklarade Tomten att han hade fått stressa till oss så han hade visst stressat av sig några kilon…

Elly och Gullan hade under middagen sålt lotter till föreningens populära lotterier och drog vinnarna av dessa. Aldrig förr har det hänt att en och samma person har vunnit så många vinster på en gång som Tuulikki gjorde. Fyra fina vinster fick hon med sig hem. Ett flertal andra vinnare blev glada ägare till vin, choklad, föreningens miljökasse, fruktkorg, sylt och annat gott. Grattis!

Johanna fick tillkalla förstärkning då marknaden i foajén öppnade för att kunna betjäna alla så snabbt som möjligt, eftersom det bildades lång kö med shoppingglada gäster. Åkerbärssaft, kakor, bullar, glögg, julgodis, Västerbottenpajer och annat gott såldes.
Tre medlemmar som har fyllt jämnt sedan surströmmingsfesten hyllades av föreningen med blommor som överlämnades av Maj-Britt och Bertil från styrelsen. ”Ja må dem leva” spelades och alla sjöng med för jubilarerna.

Anita från Valberedningen meddelade att det fanns två lådor i foajén där man i den ena kunde nominera någon till styrelsen för 2010 och i den andra ge förslag till styrelsen på önskemål. En hel del tips mottogs, men dock inga nomineringar, vilket är synd.

Mätta, belåtna och slutdansade för denna gång lämnade gästerna festen. Prat och skratt fyllde foajén och man konstaterade att man skulle ses på nästa fest, vilket blir den 20 mars. Glöm inte! Så när nu regnet rinner nerför fönstret såhär i slutet av november längtar man allt till en jul därhemma… En vit jul! En jul i Norrland!

Med Norrland i våra hjärtan vill vi i styrelsen önska er alla en god jul och ett gott nytt år! Vi ses väl 2010! Då är det jubileumsår för föreningen!

Norrländska hälsningar,
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2009-11-21   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus