Vårfest med fjällröding!

Lagom till att snön hade smält i Göteborg bjöd Sällskapet Norrlänningar in till vårfest den 29 mars. Som vanligt samlades alla i Fräntorp Folkets Hus där det bjöds på vargtass vid ankomsten.

Ordförande Melker Sandström hälsade alla varmt välkomna och presenterade styrelsen samt våra hustomtar som stod för servicen under kvällen. Melker berättade även om en resa till Grundsund, där tv-serien ”Saltön” spelades in. Denna resa ska gå av stapeln måndagen den 28 april, om vi får tillräckligt många intresserade.

Bordet var dukat med fjällröding, regnbågslax potatis, romsås, glass och hjortronsylt som smakade smaskens. Alla åt gladeligen sig mätta och belåtna av den goda maten som sedan sköljdes ner med kaffe och kaka. Under middagen lotsade kvällens musiker, Roffe, oss genom bordsvisor och fick oss alla att sjunga med.

Styrelsens vice klubbmästare Göte bjöd på magiskt trolleri under kvällen. Vi har ännu inte hittat näsduken.! Även lotterierna såldes snabbt slut och ordförande Melker tillsammans med vice ordförande Gullan delade ut priser till några glada vinnare av fruktkorg, norrländsk delikatesskasse och olika viner.

Vi hoppas att turen finns där på surströmmingsfesten för de som inte vann denna gång. Den norrländska delikatessmarknaden öppnade som vanligt då dansen startade. Glada gäster handlade rikligt av den fina marknaden som bestod av allt från kaffebröd och sylt till Väserbottenspaj och våra egna miljökassar.

Dansades gjorde det i mängder. Allt ifrån traditionell foxtrot, till bugg, hambo och schottis. Medlemmar som fyllt år sedan förra sammankomsten gratulerades och styrelsen överlämnade blommor till dessa. Gästerna passade även på att sjunga för styrelsens tidigare ordförande Gösta Eriksson, då han nyligen fyllt jämt.

När kvällen var gången passade Melker på och tackade musiken, alla gäster, styrelsen samt våra hustomtar för en trevlig kväll och hälsade sedan alla välkomna till surströmmingsfesten lördagen den 13 september, då vi får besök och uppträdande av ingen mindre än Rock-Olga..!

Vi vill passa på att önska alla en härlig vår och en trevlig sommar så ser vi framemot hösten och allt vad den kan medföra.

Bästa hälsningar,
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2008-03-29   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus