Utflykt till TV-kända Saltön!

Det kan inte vara sant, tänkte jag! Jag vaknade halv sju, fåglarna kvittrade, solen sken och termometern visade 13 grader. Skulle det bli en perfekt dag? Jag gick upp och mötte min fru i köket som hade gjort ordning en härlig frukost. Vi avnjöt denna och blev sedan upphämtade av vår dotter som körde oss till centrala Göteborg där vi mötte upp resten av det norrländska gänget.

Efter prat och skratt i femton, tjugo minuter kom bussen som skulle ta oss till tv-seriens Saltön. Vi klev på bussen förväntansfulla och möttes av en trevlig busschaufför som hälsade oss välkomna.

Bussresan tog ungefär två timmar och sedan stannade vi vid Trollebo Slott och blev bjudna på fika samtidigt som Cloudberry presenterade och föreläste om sköna sängkläder. Vid halvett tiden blev vi bjudna på en välsmakande lunch och därefter åkte vi vidare till Grundsund och Vivica Lärns Saltön.

Alla norrländska resenärer åt, pratade och skrattade. Sedan var det dags för en guidad visning runt Saltön. En duktig guide som berättade mycket intressant information om Grundsund och Saltön. Han visades oss runt i den vackra miljön och titta på Restaurang Lilla Hund, Blomgrens tobak, Johannas hus, fiskehamnen samt den övriga miljön på Saltön.

Vid tretiden serverades det kaffe och bulle som smakade gott efter promenaden och vid fyratiden var det dags för oss att åka hemåt. Alla klev nöjda och belåtna på bussen som tog oss tryggt in till Göteborg igen, dit vi anlände klockan halv sex.

En hel dag fylld av solsken, trevligt sällskap och en härlig utflykt. Ibland känns det väl härligt att vara pensionär!

Bästa hälsningar,
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg genom Melker Sandström (Ordförande)


Aktiviteten ägde rum: 2008-04-28   |   08:00   |   Saltön, Grundsund i Bohuslän