Rock-Olga gillar surströmming!

Lördagen den 13 september var det uppdukat med norrlands nationalrätt, surströmming och ”mandelpären” i Fräntorp Folkets Hus. Gästerna anlände runt 18-tiden och hälsades välkomna i foajén med en välsmakande vargtass…
Kvällen startades med toner från ”PopCorn” som spelade medan vi sjöng Hasse och Tages ”Goddag, goddag, god dag”. Därefter hälsade ordförande Melker alla gäster välkomna och särskilt nya medlemmar.

Surströmmingen doftade från bordet tillsammans med mandelpotatis, mjukt och hårt tunnbröd, lök, tomat och dryck som bjöds. Även matjessill fanns för de som inte smakade av det goda…

Snapsbiljetten lämnades snabbt in av samtliga till Göte i ”Billiga Baren” för en gratis snaps. PopCorn underhöll oss med både musik och vitsar varvat med bordsvisor under middagen.

Strax innan glassen med hjortronsylt kom Rock-Olga och åt av surströmmingen för att sedan underhålla oss med hennes kända bitar, covers, roliga historier och lite berättelser om hennes turnerande genom tiderna. Med applåder avtackades Rock-Olga och hon fick även föreningens egna miljökasse med norrländska delikatesser i som tack.

Lotterna såldes slut snabbare än snabbast och så började dansen till PopCorn samtidigt som marknaden öppnade för försäljning av norrländska delikatesser. Som vanligt såldes det slut på det mesta och pengarna går som alltid oavkortat till föreningens kassa. Många glada vinnare mottog alltifrån fruktkorg, vin, choklad och kaffe till hjortronsylt och hemliga paket.

Medlemmar som fyllt år sedan vårfesten gratulerades av Maj-Britt och Bertil från styrelsen som överlämnade blommor till dessa. Bertil påpekade även att flera av våra medlemmar inte har uppgett födelseår vilket är synd, eftersom vi då inte kan uppvakta dessa vid tillfälle. Han bad samtliga att höra av sig till styrelsen för uppdatering av detta.

Kvällen gick som vanligt alldeles för fort och ordförande Melker passade på att tacka PopCorn, styrelsen, våra hustomtar, alla gäster och medlemmar för deras deltagande och önskade dem välkomna till julfesten den 29 november.

Vi vill passa på att önska alla en härlig höst och så ses vi igen till julfesten då vi lovar dans kring granen, tomte, överraskningar och mycket mer…

Bästa hälsningar,
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg genom styrelsen


Aktiviteten ägde rum: 2008-09-13   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus