Klart det fanns några snälla norrlänningar!

Musiken hördes ända ner till vägen då Sällskapet Norrlänningar i Göteborg ställde till med julfest lördagen den 29 november. Med doftande glögg och spelande musikanter i entrén blev snabbt gästerna på ett strålande humör.

Ordförande Melker hälsade alla gäster välkomna till denna juliga kväll, presenterade styrelsen samt önskade alla en riktigt smaklig måltid och en trevlig kväll. Bordet stod uppdukat med rödbetssallad, skinka, köttbullar, vörtbröd, sillar, Janssons, sylta, lax, mimosasallad, rödkål, korvar, tunnbröd, ja, allt man kan tänka sig på en härligt julbord.
Göte och Bengt skötte ”Billiga Baren” och serverade snaps, öl och drinkar hela kvällen lång, vilket uppskattades av många. Efter maten serverades kaffe och pepparkaka som lade sig som grädde på moset i magen.

Efter så pass mycket mat var det väl behövligt med dans kring granen. Eva i styrelsen skötte arrangemanget och Lars och Mikael från ”Dattons” stod för musiken under hela kvällen och fick med de flesta på att både sjunga och dansa kring granen.

När alla glada dansanta julgransdansare hade satt sig så kom Tomtenissen från norr. ”Gammeltomten” själv kunde inte komma för han hade andra ärenden denna afton så Tomtens nisse, som bara var 300 år, fick ställa upp och delade ut julklappar till några extra snälla gäster. De som inte hade turen att få en julklapp ur Tomtens säck fick glädjen att köpa lotter och få chans på de fina priserna som bestod av fruktkorg med whiskey och annat gott, stor chokladkartong, föreningens miljökasse med norrländska delikatesser, hjortronglögg, bag-in-box-vin och vinflaskor. Lotterna såldes slut på ett kick och ett flertal glada vinnare hade turen med sig och vann både en och två gånger.

Marknaden öppnades med extra många delikatesser denna kväll. Både hjortronsylt, tunnbröd, åkerbärssaft, västerbottenpajer, havrekärvar, äpplemos, kakor, bullar, glögg, julgodis, knäck och mycket annat gott såldes på marknaden till gästernas glädje.

Fyra medlemmar som har fyllt jämna år sedan surströmmingsfesten gratulerades av föreningen och blommor överlämnades av Maj-Britt och Bertil från styrelsen. Alla gäster stämde upp i gratulationssång till jubilarernas glädje.

Bertil påpekade att det fanns två lådor i foajén där man i den ena kunde nominera sig själv eller någon annan till styrelsen för 2009 och i den andra ge förslag till styrelsen på diverse saker. En hel del tips mottogs och tas upp på nästa styrelsemöte.

Mycket dans, skratt och god mat i magen gjorde kvällen till ett minne och hoppas att ni alla tar fram det en regnig dag. Tack för denna gång och på återseende, men först… Till er alla, från oss alla… En riktigt GOD jul och ett gott nytt år!

Bästa hälsningar,
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg genom styrelsen


Aktiviteten ägde rum: 2008-11-29   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus