Surströmmingsfest 2007!

En hel del nya medlemmar hade sökt sig till Fräntorps Folkets Hus för att tillsammans med oss smörja kråset med surströmming, mandelpotatis samt dess tillbehör. Det serverades också matjessill och gräslök till dom som inte åt av denna norrländska delikatess. Glass och hjortronsylt serverades som sig bör till desserten plus kaffe m. dopp fanns även att få. Musikanterna Hazzes spelade och fick oss att med hjälp av våra sånghäften stämma in i bordsvisorna. Senare spelade Hazzes upp till dans och alla passade på att röra på benen.

Lotterierna gick åt fortare än beräknat så några gäster fick inte chansen att köpa. Detta måste vi göra någonting åt, alltså fler lottringar kommer att anskaffas och därav fler fina vinster. En vinst, en handduk med svenska damlandslaget på, sponsrades från en av våra medlemmar, Anne-Marie, nu boende i Sävar utanför Umeå. Vinsten mottogs gladeligen av en manlig gäst och tacka för det, eftersom det inte är varje dag man blir torkad av 11 kvinnor..!

Vår förening hade till denna sammankomst skaffat tygväskor med vår fina logotyp på. Vi lottade även ut en av dom och lite senare kunde dessa väskor köpas i vår marknad. Med glädje märkte vi att många köpte dom och i marknaden inhandlades också lite smått och gott och nästan allt gick åt som vanligt.

Medlemmar som fyllt år sedan förra sammankomsten gratulerades och det överlämnades blommor till dessa.

När kvällen var gången passade ordförande Melker Sandström på och tackade musiken, alla gäster, styrelsen samt våra hustomtar för en trevlig kväll och hälsade sedan alla välkomna till vår julfest den 24 november.

Bästa hälsningar
Sällskapet Norrlänningar


Aktiviteten ägde rum: 2007-09-29   |   19:00   |   Fräntorp Folkets Hus