Norrländsk grillafton vid havet!

Lördagen den 26 maj 2007 kl. 17.00 samlades vi vid Nils Ericssonsplatsen för vidare färd ut till Marstrand. Många av medlemmarna hade anmält sig i god tid för att komma med. Så med bussen fullsatt (50 st.) av glada “norrlänningar” for vi iväg. Vädret var strålande och vi kunde inte hitta något bättre väder att åka ut till havet i. En timma senare var vi framme och hälsades välkommen av restaurangägaren av Marstrands Hamnkrog. Han var själv från Boden och tyckte detta var jättetrevligt att så många norrlänningar ville komma. Glasverandan var reserverad åt oss och med en vacker utsikt med sol, glittrande vatten och glada människor kunde det inte bli annat än lyckat.

Vi blev serverade en trerätters middag som bestod av:

  • Gravlaxtoast
  • Helstekt ren med potatisgratäng
  • Varma hjortron med glass
  • Samt öl, läsk och kaffe

Allt smakade sagolikt gott och allt gick åt som smör i solsken. Vi stämde också upp en sång från föreningen som alla gladeligen sjöng med i. Utanför restaurangen var en stor kåta uppmonterad och Ola Rokkas från Överkalix stod bredvid och helstekte renarna. Ola kom in senare under desserten och berättade lite om samerna, renarna och sitt liv uppe i Norrland. Olas dotter var också med iklädd sin samedräkt. Jättesöt tjej som assisterade sin pappa med bravur.

Tiden gick alltför fort och klockan närmade sig snabbt 22.00 så vi tackade för oss och gick glada i hågen till bussen för resa hemåt. Vid elvatiden var vi framme i Göteborg och alla var nöjda och belåtna och önskade att detta skulle bli en årlig händelse. Nu ser vi framemot Surströmmingsfesten som sker den 29 september dit alla är hjärtligt välkomna!

Bästa hälsningar
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2007-05-26   |   17:00   |   Marstrands Hamnkrog