Mot ljusare tider med lyckad Paltfest!

För första gången i föreningens historia byttes vårfesten ut till en paltfest som gick av stapeln lördagen den 17 mars 2007 i Fräntorps Folkets hus. Vi var ett hungrigt och suget gäng på drygt 80 personer som samlats. Kvällen började med en fördrink i foajén bestående av vargtass och ordförande Melker Sandström hälsade alla varmt välkomna till denna afton. Därefter ställdes den äkta pitepalten fram, direktlevererat från Piteå, som serverades med smör, lingonsylt, riven råkost, keso samt paltbröd och tunnbröd från vår nya sponsor, Mjälloms Tunnbröd.

Alla åt med god aptit och palten gick åt som smör i solsken. Föreningen bjöd alla på en snaps som intogs under norrländska bordsvisor. Till dessert bjöds glass och hjortronsylt samt kaffe och kaka. Dryck fanns att köpa under hela kvällen i “Billiga Baren” där Bengt serverade det man beställde.

Hazzes stod för musiken som för kvällen hade utökats med en trumpetare. Folk dansade och sjöng med i bitarna de spelade. Dansgolvet var fullt i stort sett hela kvällen, vilket var väldigt roligt.

I foajén dukades det traditionsenligt upp en marknad med hemgjorda norrländska delikatesser såsom hjortronsylt, palt, tunnbröd, paltbröd, kakor, åkerbärssaft, bröd föreningens pin och slipsnål med mera.

Lotterna såldes snabbt och lätt eftersom det utlottades både vin och fruktkorg till de lyckliga vinnarna, som gladeligen tog sin vinst under armen när de promenerade hem denna vårlika kväll. Ännu en lyckad norrlänningsfest att lägga på minnet.

Nu ser vi framemot surströmmingsfesten i september.

Hälsningar
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2007-03-17   |   19:00   |   Fräntorp Folkets Hus