Julfest med fart och glädje!

Mer än 90 personer anmälde sig till Sällskapet Norrlänningars julfest den 24 november i Fräntorp Folkets Hus i Sävedalen och lokalen fylldes snabbt med doftande glögg, glada människor och spelglada musikanter som spelade julsånger medan gästerna anlände. Både gäster, band, styrelse och hustomtar var på ett fantastiskt humör och trots att regnet öste ner utanför höll vi oss till det bästa tänkbara julhumöret någonsin.

Ordförande Melker Sandström hälsade alla varmt välkomna och presenterade styrelsen samt våra hustomtar som stod för servicen under kvällen. Julbordet var dukat med alla tänkbara goda delikatesser. Det bjöds på allt från sill, potatis, Janssons frestelse till lax, skinka, messmör, vörtbröd och mycket mer gott. Alla åt gladeligen sig mätta och belåtna av denna goda mat som de sedan sköljde ner med en kopp värmande kaffe. Under middagen lotsade kvällens band, Dattons, oss genom bordsvisor och fick fram vårt allra bästa humör.

Orkestern fick en paus då ordförande för det Norrländska Kungsbackagillet sjöng en visa från Byske, vilket han gjorde med bravur. Tomten gjorde ett besök denna afton ända från Norrland med pingla och med norrländska tofflor på. Tillsammans med styrelsens sekreterare Maj-Britt lottade de ut bonuspaket till tio glada vinnare. Tomten bjöd även på julsång och slog en kullerbytta på vägen ut.

Granen plockades fram och mellan 60-70 personer deltog i dans kring granen där vi sjöng julsånger och Dattons spelade både fiol, dragspel och keyboard. Avslutningsvis gjorde vi ”raketen” med buller och bång. Sedan öppnade den norrländska delikatessmarknaden och dansen startade.

Glada gäster handlade rikligt av den fina marknaden som bestod av allt från kaffebröd och sylt till havrekärvar och våra egna miljökassar. Under dansen spelades all tänkbar musik vilket alla var uppe och dansade till, både vanlig traditionell styrdans till fågeldansen. Dessutom fick ingen mindre än föreningens revisor hålla i en afrikansk folkdans som alla glatt hängde med på.

Aldrig förr har så många dansat på samma gång. Lotterierna gick som vanligt åt och trots att vi hade ökat lottantalet och antal lottringar såldes alla slut ändå och dessvärre blev några utan lotter denna gången. Däremot hade vi ett flertal glada vinnare som vann både fruktkorg, norrländsk delikatesskasse, bok, glögg och olika viner. Vi får hoppas att turen finns där på vårfesten för de som inte vann denna gång.

Medlemmar som fyllt år sedan förra sammankomsten gratulerades och det överlämnades blommor till dessa. När kvällen var gången passade ordförande Melker Sandström på och tackade musiken, alla gäster, styrelsen samt våra hustomtar för en trevlig kväll och hälsade sedan alla välkomna till vårfesten lördagen den 29 mars.

Och våra medlemmar är välkomna till vårt årsmöte den 10 februari.

Bästa hälsningar
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2007-11-24   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus