Julfest hos Sällskapet Norrlänningar 2006!

Vår årliga julfest gick av stapeln i Fräntorps Folkets Hus och drygt 90 stycken hade anmält sitt intresse till detta julbord. Kvällen inleddes med att gästerna mottogs med varm glögg och tillbehör i entrén. Sedan hälsade ordförande Melker Sandström alla hjärtligt välkomna och hoppades på en trevlig kväll samt bjöd in till julbordet. Musik under maten stod Thommy Borssén and his rock´n´roll crew. Alla sjöng gladeligen med i snapsvisorna och samtliga åt och drack av den traditionella julmaten som bestod av skinka, sylta, leverpastej, olika sorters sillar, lax med mera. Till detta serverades “den lille en” samt öl och julmust.

Under musikens paus underhöll vår medlem Ann Toreskog med sång och ukulelemusik. Ann Toreskog ledde även vår dans kring granen som ett 70-tal av våra gäster glatt dansade runt i efter “Små grodorna…” , “Mormors lilla kråka” med flera.
Efter denna dansuppvisning dracks det kaffe och pepparkaka medan ytterligare några lokala förmågor underhöll oss såsom Luice Westlin som spelade munspel och sjöng. Detta blev mycket uppskattat och applåderat. Hans Sandström sjöng “Stilla Natt” med bravur och ordförande i Kungsbackagillet S-O Eriksson uppträdde med en visa från Byske i Västerbotten.

Avtackning av styrelsemedlemmen Göran Lindkvist samt medlemmar som fyllt jämna år uppvaktades med blommor och sång. Våra små hustomtar Johanna och Johan fick också blommor för att de förlovat sig tidigare i höst.
Sedan följde mer musik och dansen satte igång ända fram till midnatt. Hustomtarna Johanna och Johan hjälpte till i köket, serveringen samt höll i vår julmarknad med julkärvar, åkerbärssaft, hjortronsylt, tunnbröd, mandelpotatis med mera. Allt gick åt som smör i solsken.

Lotteriet tog också snabbt slut och många glada gäster gick hem med vinster. I slutet av kvällen tackade ordförande gäster, musik och våra hustomtar för kvällen med förhoppning att detta trevliga gäng skulle ses åter igen till vårfesten som eventuellt blir en paltfest. Flera av våra gäster tackade tillbaka med att skriva i vår gästbok som vi hade vid entrén.

Nu ser vi fram emot årsmötet som blir den 4 februari 2007 samt vårfesten den 17 mars -07.

Hälsningar
Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2006-11-25   |   18:30   |   Fräntorp Folkets Hus