Sällskapet Norrlänningar 60 år!

Den 26 november 2005 gick Sällskapet Norrlänningars 60-årsjubileum av stapeln. De flesta av föreningens tidigare medlemmar slöt upp och även en hel del nya bekantskaper infann sig. Ett hundratal blev det och stämningen var hög redan från början. Alla såg framemot en glad kväll med firande, god mat och dans. Kvällen inleddes med en vargtass och vice ordförande, Melker Sandström, hälsade alla hjärtligt välkomna. En av föreningens äldsta medlemmar, Hans Sandström (ej släkt med Melker), framförde en liten historik om Sällskapet Norrlänningar.

Till 60-årsjubileumets ära skänkte våra båda hustomtar, Johan Andersson och Johanna Sandström, en egenhändigt designad och tillverkad standar med vår logotyp samt med norrlandsmotiv. Denna hängdes med glädje upp framme vid scenen. En gåva som vi är oerhört tacksamma för. All heder åt dessa ungdomar och denna överraskning. Tack också för all hjälp i köket som vi får av dessa två på varje sammankomst.

Till förrätt serverades en norrländsk renklämma med pepparrotsvisp och grönsallad. Huvudrätten bestod av vinmarinerad älgstek som serverades med potatisgratäng och rårörda lingon. Till detta serverades vin, öl eller läsk. Denna supé avslutades med glass och hjortronsylt och som grädde på moset underhöll ingen mindre än Rock-Olga! Detta var mycket populärt bland alla våra medlemmar. Då hon sjöng de mest kända låtarna började en efter en att sjunga med i refrängerna. Med stående ovationer avtackades Rock-Olga som lämnade festen med blommor och ett löfte om att bli inbjuden till den kommande surströmmingsfesten.

Under kvällen spelade musiker från Popcorn både bordsvisor och medryckande dansmusik. Aldrig förr har dansgolvet varit så fullt med dansant folk. Några av våra äldsta medlemmar fick mottaga blommor och diplom för lång och trogen tjänst i föreningen. I foajén fanns det under kvällen även en marknad med allt från löpare och böcker till sylt, saft och havrekärvar. Våra lottringar var populärare än någonsin och vinnarna av fruktkorg samt vin var mycket tacksamma.

Denna mycket lyckade kväll slutade runt ett på natten, då musiken tackade för sig och styrelse, gäster och medlemmar tackade för en mycket lyckad och minnesvärd kväll.
Vi hoppas att lika många hittar tillbaka till oss den 4 mars 2006 då vårfesten äger rum.

Hjärtligt välkomna då!

Varma hälsningar
Styrelsen för Sällskapet Norrlänningar i Göteborg


Aktiviteten ägde rum: 2005-11-26   |   19:00   |   Fräntorp Folkets Hus